brioşele de sâmbătă

Sâmbăta trecută am avut zi de discuţii, cu prietenii Colors, la o cană de cafea şi ceva dulce. Cu o zi înainte eram în dubii despre ce să fie acel ceva dulce. Iubita mea soră zicea ceva de tort cu cremă de ciocolată, eu sincer aveam poftă de chec aşa că până la urmă am făcut compromis şi am decis să fac(em) muffins, nu după reţetă originală, ci după una simplificată de mine care sună cam aşa:

Amestecă 6 gălbenuşuri de ou cu un praf mic de sare, 4 linguri de zahăr brun până se topeşte complet zahărul, adaugă 2 linguri de miere şi 3 de apă, un praf de copt şi 3 linguri de ulei, amestecă bine componentele şi împarte în 2. În jumătate de compoziţie adaugă 2 linguri de cacao, 100g migdale felii prăjite, esenţă de migdale şi amestecă. În cealaltă jumătate de compoziţie amestecă coajă rasă de la o lămâie şi o portocală şi esenţă de vanilie.

Separat bate spumă tare albuşurile de ou cu 2 linguri de zahăr brun, separă în 2. Amestecă fiecare jumătate cu compoziţiile obţinute mai sus şi cu câte 3 liguri pline de făină.

În formele de brioşe pune hârtie pentru Muffins, o lingură din aluatul alb şi una din cel cu cacao astfel încât formele să fie umplute pe jumătate.

Coace brioşele în cuptorul preîncărzit, la 180 grade timp de 10-15 min.

Poftă Bună.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: